Норвежецът Хенрик Кристоферсен спечели слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в швейцарския зимен курорт Аделбоден. 21-годишният Кристоферсен завърши с общо време 1:51.34 минута, за да запише трета победа за сезона и общо седма в кариерата си. Норвежецът беше трети след първия манш с 55.53 секунди, но със солидно второ спускане за 55.81 секунди в тежките условия при лоша видимост заради мъгла той успя да прогресира до първото място. Носителят на Световната купа Марсел Хиршер от Австрия остана втори.

Олимпийският вицешампион в дисциплината Хиршер пропиля аванс от над половин секунда в долната част на трасето във втория манш и финишира на 6 стотни зад Кристоферсен. Трети на 60 стотни от секундата завърши Александър Хорошилов от Русия, който беше лидер след първия манш с 55.21 секунди.

Приятната изненада в състезанието беше 23-годишният представител на домакините Рамон Ценхойзерн, който беше най-бърз във втория манш и се нареди седми на 1.32 секунди зад победителя, за да запише най-силния резултат в кариерата си и първо класиране в топ 10 в кариерата си.

Той стартира с номер 38 и беше 21-и след първия манш. Хиршер е лидер в генералното подреждане за сезона с 801 точки, пред Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) с 636 точки и Кристоферсен с 571 точки.

В надпреварата за малката Световна купа в слалома водач е Кристоферсен с 380 точки, следван от Хиршер с 340 точки и Хирошилов със 174 точки./БТА