Норвежецът Йоханес Хьосфлот Клаебо спечели старта на 15 км преследване класически стил в ски-бягането, изпреварвайки в персонален дуел руснакът Сергей Устюгов.

На трасето в италианския курорт Тоблах Клаебо завърши с време 33:31.1 минути, а на 1.9 остана Устюгов. Чак на 4,5 секунди завърши третият днес Алексей Полторанин от Казахстан.

С 34 стартов номер Веселин Цинзов се нареди на 40-о място от 81 завършили скиори с време 36:13.7 минути и изоставане от 2:24.6 минути.

Състезанието днес беше здрав дуел между първите двама, които се откъснаха от основната група. Но норвежецът показа по-голяма физическа издръжливост и два километра преди финала успя да се откъсне пред руския си претендент.

"Планът ми днес беше да дръпна здраво днес и да контролирам състезанието от началото но финала. Исках да дръпна Ханс Кристер Холунд и останалите с мене. Но когато видях, че Сергей се е залепил за мене, нямах никакви други варианти, освен да се боря до край за победата", заяви Клаебо.

С днешната си победа той събира 752 точки на върха в генералното класиране. След него е французинът Морис Манифика с 428, а трети е Александър Болшунов от Русия с 402. Устюгов е 4-и с 382. /БТА