Норвежецът Атле Ли МакГрат спечели нощния слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в австрийския зимен център Флахау.

21-годишният МагГрат записа общо време 1:52.51 минута, след като беше втори след първия манш с 54.55 секунди и даде шесто време във втория - 57.96 секунди. Така той стигна до първи успех в кариерата си за Световната купа и общо четвърти подиум.

"Много съм шастлив. Тук и в Шладминг са най-хубавите състезания. Харесвам нощните слаломи. Не знам какво да кажа. Искам да благодаря на приятелите си, семейството и съотборниците ми", заяви норвежецът след успеха.

Олимпийският шампион от Пекин 2022 Клеман Ноел (Франция) остана втори на 29 стотни от секундата, а трети на 64 стотни се нареди Даниел Юл (Швейцария).

Лидерът след първия манш и олимпийски вицешампион в дисциплината Йоханес Щролц (Австрия) финишира четвърти с пасив от 66 стотни, след като даде 24-о време във втория манш.

Водачът в класирането за малката световна купа в слалома Хенрих Кристоферсен (Норвегия) беше едва 28-и след първото спускане, но беше най-бърз във второто и завърши на 16-а позиция, на 1:34 секунда зад победителя.

Българите Алберт Попов и Камен Златков отпаднаха в първия манш.

В генералното подреждане за Световната купа убедителен лидер е швейцарецът Марко Одермат с актив от 1239 точки. Втори е норвежецът Александър Аамод Килде с 1050 точки, а трети се нарежда австриецът Матиас Майер с 836. точки.

В подреждането за Малката световна купа в слалома първи и втори са норвежци. Начело е Кристоферсен с 371 точки, пред сънародника си Лукас Браатен с 323 точки. Трети с 307 точки е Линус Щрасер (Германия).

Алберт Попов е 24-и с 97 точки, а Камен Златков - 50-и с 12 точки.

Това беше последен старт в кариерата за италианеца Манфред Мьолг, който остана 47-и в първия манш. Той е трикратен медалист от световни първенства и има три победа за Световната купа.