Норвегия спечели щафетата на 4 по 7.5 километра за мъже от Световната купа по биатлон в американския зимен център  Солджър Холоу, а квартетът на България се нареди на 16-о място.

Стурла Холм Лагрейд, Тарей Бьо, Йоханес Тингнес Бьо и Ветле Кристиансен изминаха трасето за общо време от 1:13.12.4 час, след използваха 5 допълнителни патрона. Лагрейд започна много лошо състезанието, въртя три наказателни обиколки и предаде едва 18-и. Но след това Тарей Бьо изкачи тима до третото място, а брат му Йоханес Тингнес Бьо и Кристиансен бяха безупречни, за да донесат успеха на тима.

На второ място финишира Италия с пасив от 26.5 секунди, а на трето е Германия на 27.3 секунди. Двата тима използваха по 8 допълнителни патрона и не допуснаха наказателна обиколка.

Световният шампион Швеция се нареди на пета позиция.

Това беше последната щафета за сезона и Норвегия печели малкия кристален глобус с 550 точки, пред Германия с 330 и Италия с 290 точки.

България в състав Благой Тодев, Владимир Илиев, Антон Синапов и Васил Зашев се класира на 16-о място с 10 допълнителни патрона, една наказателна обиколка и на 6:00.0 минути след Норвегия. Тодев започна отлично състезанието, след което Илиев влезе в допълнителен рунд, а на последните два поста Синапов и Зашев не успяха да наваксат.