Олимпийският шампион от Сочи'2014 Норвегия спечели смесената щафета на 2 по 6 километра за жени и 2 по 7.5 километра за мъже от Световната купа по биатлон в чешкия зимен център Нове Место. Фани Хорн, Тирил Екхоф, Йоханес Бьо и Тарей Бьо финишираха за 1:12:49,2 час, след като използваха само шест допълнителни патрона.

На второ място остана щафетата на Чехия, сребърен медалист от Сочи. Чехите водеха малко преди края на състезанието, но на последен пост Ондрей Моравец не издържа на атаката на Тарей Бьо.

Квартетът на Чехия завърши на 4.1 секунди с пет допълнителни патрона. Украйна се нареди на трето място с пасив от 1:21.3 минута и със седем допълнителни патрона, а на последен пост Сергей Семьонов направи наказателна обиколка. Българската щафета в състав Десислава Стоянова, Стефани Попова, Димитър Парталов и Димитър Герджиков финишира на 18-о място.

Българите завъртяха 2 наказателни обиколки и използваха 16 допълнителни патрона, а на последен пост Герджиков беше задминат с обиколка от Тарей Бьо. Утре по програма са спринтовете на 7.5 км за жени и на 10 км за мъже./БТА