Мартин Йонсруд Сундби натрупа важен аванс на трети пост, а Фин Хаген Крог удържа устрема на преследвача Сергей Устюов за норвежка победа в ски-бягането е от световното първенство по северни дисциплини в Лахти.

Титлата на 4х10 километра е девета поредна за скандинавците в мъжката щафета, като началото на серията беше сложено отново в Лахти през 2001-а година. Последната им загуба е в Рамзау през 1999-а. Най-дългата победна серия в историята на ски-бягането продължи и през 2017-а, след като Устюгов започна на четвърти пост с цели 17.7 секунди пасив срещу Крог, който задържа преднината си и стигна до победа в щафетата със своите съотборници Дидрик Тьонсет, Никлус Дюрхауг и Мартин Йонсруд Сундби. Тяхното време беше 1:37:20.1 часа.

Руснаците изостанаха с 4.1 секунди за второто място, благодарение на което Устюгов спечели четвъртия си медал от също толкова състезания на световното първенство. До момента той имаше сребро от индивидуалния спринт и златни медали от скиатлона и отборния спринт.

Олимпийските шампиони от Швеция пък стигнаха до бронзовите медали с пасив от 2:31.8 минути зад победителите. Това все пак бе един вид геройство, след като Даниел Рикардсон беше осми на първи пост. Щафетата на Норвегия на 4х10 километра донесе първа титла за страната в ски-бягането от световните финали в Лахти.