23-годишният норвежец Петер Нортуг спечели втория старт от веригата Тур дьо Ски, след като победи и в 15-километровата дистанция днес.

Той завърши с време 47:07,8 минути, изпреварвайки с 0,1 секунда Максим Вилетшанин (Русия) и с 0,8 секунди Мати Хейкинен (Финландия).

Норвежецът, който миналата година остана втори във веригата след Дарио Колоня (Швейцария), е водач в генералното класиране за Световната купа в момента. Той води и в класирането на веригата след два старта, а вчера спечели и пролога.

При жените първото място заслужи полякинята Юстина Ковалчик, която постигна време 34:30,0 минути и изпревари Аино-Каиса Сааринен (Финландия) с 0:02,8 секунди и Кристин Стейра (Норвегия) с 0:05.71 в 10-километровата дистанция днес.

Юстина Ковалчик беше трета в пролога вчера. Тя стартира обаче с 5.7 секунди пред Сааринен, с което успя да си осигури и крайната победа днес.

Турнирът Тур дьо ски преминава в осем състезания до 10-и януари, като арена на битките между ски-бегачите са трасетата в три страни. Победителят получава 400 точки в класирането за Световната купа и 150 хиляди швейцарски франка.