Норвежецът Петер Нортхуг победи канадеца Алекс Харви с фотофиниш, за да спечели спринта на 1.4 километра в класически стил от световното първенство по ски-северни дисциплини във Фалун, Швеция. Норхуг финишира с време 3:02.35 минути, а Харви беше записан с изоставане от 0.05 секунди. На третото място остана бившият световен шампион и олимпийски златен медалист от Сочи - Ола Виген Хатестад, който изостана с 0.35 секунди от победителя.

Четвъртото място пък зае руснакът Никита Крюков, който завърши с 0.38 секунди пасив срещу победителя. Така скиорите в челната четворка финишираха с под половин секунда разлика един от друг. 

Нортхуг, който е 2-кратен сребърен медалист на спринтовете през 2011 и 2013 година, вече има едно златно отличие повече от своя сънародник Бьорн Дели. Със своите 13 медала общо обаче той все още изостава с четири от лидера по този показател на световни първенства. 

Веселин Цинзов беше най-добре класираният българин в състезанието с 63-о място при 3:24.43 минути. Станимир Беломъжев, Йордан Чучуганов и Симеон Деянов завършиха съответно 73-и, 76-и и 90-и от общо 128 скиори. /БТА