Австрийката Щефани Брунер, която е номер 1 във временното класиране в дисциплината Гигантски слалом за Европейската купа, ще вземе участие в стартовете от Европейската купа в Боровец. 

21-годишната алпийка беше 5-та в гигантския слалом от Световната купа във Флахау, Австрия преди по-малко от месец и е еднa от основните претендентки вЕвропейската купа при жените. 

Редом с нея, на стартовете в Боровец на 12 и 13 февруари ще застане и Петра Влахова от Словакия. Влахова се състезава в Световната купа основно в техническите дисциплини слалом и гигантски слалом. Тя прави своя дебют на 17 години през 2012 г.,а печели първия си подиум за Световна купа през декември 2015г. в Оре, Швеция, в дисциплината слалом. През 2012 Влахова печели златен медал на Младежките Зимни Олимпийски Игри, а през 2014  участва в Олимпиадата в Сочи, Русия.

По време на стартовете в Боровец България ще бъде представена от Мария Киркова, Вера Асенова, Михаела Кехайова и Даниела Елинова. Нашите състезателки участваха и в спусканията в дисциплината слалом в Пампорово на 9 и 10 февруари, където с много добро постижение се отличи Вера Асенова. Въпреки своята ранна възраст и небогат опит  в стартове от висок ранг, тя финишира 22-ра в първия слалом от Европейската купа в Пампорово на 9 февруари. 

Това е 12-тата европейска купа в Боровец и първата за жени. Събитието слага символично начало на празниците по случай 120 години от създаването на курорта през 1896 г. от Княз Фердинанд и семейството му. Последният старт от календара на Европейската купа е само преди 2 години, когато през 2014 година, Боровец бе домакин на два старта за мъже в дисциплините слалом и гигантски слалом. 

Както и при предишните Европейски и Световни купи в Боровец, спусканията ще се състоят на писта “Попангелов”, чиято подготовка вече е завършена и отговаря напълно на изискванията на ФИС. 

Официалното откриване ще бъде на 12 февруари от 17:45 часа на сцената пред хотел “Рила”. Пресконференцията за събитието ще бъде също на 12 февруари от 16:00 часа в зала “Мусала” на хотел “Рила”. Пълна информация за организацията на състезанието ще намерите на официалния уебсайт на Европейската купа Боровец’2016: http://www.skicupborovets.com/bg/