Двукратната олимпийска шампионка Магдалена Нойнер (Германия) спечели спринта на 7.5 километра, старт от втория кръг на Световната купа по биатлон в австрийския зимен курорт Хохфилцен.

Нойнер, която е и десеткратна световна шампионка, завърши без грешка в стрелбата и финишира първа за 21:09.2 минути. За германката това е втора победа в спринта от началото на сезона и общо 26-та в кариерата й. Преди няколко дни Нойнер обяви, че ще прекрати кариерата си след края на сезона.

Втора се класира Кайса Мекерейнен (Финландия) с една грешка,на 14.9 секунди след победителката.Трета финишира рускинята Олга Зайцева също с една грешка на огневия рубеж, на 22.7 секунди зад Нойнер.

От българките с най-предно класиране е Ния Димитрова - 46-та, без грешка в стрелбата и изоставане от 2:21.7 минути. Нина Кленовска е 66-та, a Емилия Йорданова - 67-ма от общо 98 завършили. В генералното класиране след четири старта води Магдалена Нойнер с 216 точки, пред Кайса Мекерейнен със 199 точки и Дария Домрачева от Беларус със 165 точки.