Брендън Дубински се отличи с гол и две асистенции при успеха на Ню Йорк Рейнджърс с 4:2 над гостуващия Чикаго в мач от първенството на НХЛ.

С това домакините продължиха перфектния си старт на сезона и за първи път от 1989 година взеха трети победи в първите си три мача. Вратарят Хенрик Лундквист отрази 30 шайби, съобщи Българска телеграфна агенция.

Рик Неш се разписа 20 секунди преди края на продължението, а Кълъмбъс надделя над домакина Далас с 5:4. Паскал Льоклер спаси 27 удара за гостите.

Вратарят Мартен Бродьо отрази дузпа и завърши с 25 спасявания за успеха с 2:1 на Ню Джърси над Ню Йорк Айлендърс, вгорчавайки треньорския дебют на Скот Гордън на кормилото на гостите.

Така 36-годишният Бродьо, четирикратен носител на "Везина Трофи" за най-добър вратар в лигата, записа 539-ата победа в кариерата си и се доближи на 12 от рекордьора Патрик Роа.

Дъг Уейт изведе гостите напред, но още до началото на втората част Патрик Елиаш и Зак Парайс донесоха обрата. Алеш Коталик и Дрю Стафорд вкараха при дузпите за успеха на Бъфало над започващия 100-ия си сезон в лигата Монреал с 2:1.

Райън Литър се разписа два пъти, а Атланта се наложи над Вашингтон със 7:4.

Вратарят Кари Лехтонен отрази 39 удара, а домакините успяха да опазят звездата на столичани Александър Овечкин, който не успя да запише точка в мача.

Каролина преодоля два ранни гола дефицит, за да се справи с гостуващия Флорида с 6:4.

Шест различни голмайстори се разписаха за домакините, а Тим Глийсън се отличи с три асистенции.

Майк Грийн вкара два за гостите, за да направи 4:4 след втората част, но това беше недостатъчно, защото в последните 20 минути тимът му допусна три безответни гола и загуби.

Сейнт Луис спечели първия си мач за сезона за първи път от 1996 година след 5:2 над Нешвил. Кийт Ткачук вкара два гола за успеха.