Блестяща игра на вратаря Хенрик Лундквист помогна на Ню Йорк Рейнджърс да стартира с победа като гост над Вашингтон в плейофната серия на Изток в НХЛ. Рейнджърс спечели с 4:3 благодарение на победното попадение на Брандън Дубински и 35-те удара, спасени от вратаря Лундквист. Отборът от американската столица пък чака все още своята първа победа в плейофите от 1998-а година насам, когато се добра до участие във финала за Купата Стенли.

Дубински се разписа 8 минути преди края на редовното време, след като завърши блестящо контраатака. Той получи пас от собствената си половина от Джеф Шулц и с бръснещ удар наказа вратаря Жозе Тиодор. Гостите поведоха с 3:1 в началото на втората третина благодарение на попаденията на Николай Антропов и Маркус Наслунд, реализирани при числено превъзходство. Но до края на частта Виктор Козлов и Александър Сьомин изравниха. Топреализаторът на Кепитълс- Александър Овечкин, опита 13 удара към вратата на Рейнджърс, но но успя да преодолее Лундквист, информира БТА.

Също с победа стартира и Ню Джърси, който отнесе с 4:1 Каролина. Вратарят на победителите Мартин Бродьо спаси 18 удара, а по гол и асистенция записаха Зак Периш и Джейми Лангенбрунер. Защитникът Майк Мото откри в първата част, а още едно попадение във втората добави и Патрик Елиас.

По гол и асистенция записаха Сидни Кросби и Евгений Малкин за победата на Питсбърг с 4:1 у дома над Филаделфия. Вратарят им Марк-Андре Фльори пък спаси 26 удара, а другите два гола вкараха Тайлър Кенеди и Марк Ийтън. В третата част Фльори беше преодолян за първи път, като Саймън Гание вкара почетния гол за Летящите.

На Запад Ванкувър взе аванс над Сейнт Луис Блус, след като спечели първата среща по между им с 2:1. Шведският нападател Даниел Седин вкара гол и подаде за другия. Финландският защитник Сами Сало реализира при числено превъзходство победното попадение за домакините, а вратарят им Роберто Луонго спаси 25 шута.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), плейофи:

Източна конференция, четвъртфинали:

Вашингтон- Ню Йорк Рейнджърс 3:4

НЙ Рейнджърс води в серията с 1:0, играе се до 4 победи в седем мача

Питсбърг- Филаделфия 4:1

Питсбърг води с 1:0 в серията, играе се до четири победи в седем мача

Ню Джърси- Каролина 4:1

Ню Джърси води в серията с 1:0, играе се до четири победи в седем мача

Западна конференция, четвъртфинали:

Ванкувър- Сейнт Луис 2:1

Ванкувър води в серията с 1:0, играе се до четири победи в 7 мача