Ню Йорк Рейнджърс постигна зрелищна победа със 7:4 над водача в редовния сезон на Националната хокейна лига Бостън Брюинс.

Двубоят в "Медисън Скуеър Гардън" между водачите в Столичната и Атлантическата дивизия напълно оправда високите очаквания и се превърна в истински спектакъл, който бе спечелен от домакините.

Крис Крайдър вкара два гола още в първия период, в чийто край "рейнджърите" имаха преднина от 3:2. Другото попадение за домакините, с което резултатът бе открит, бе на Ник Бонино, докато за Бостън точни бяха Чарли Койл и Морган Гики.

26 секунди след старта на втората третина Давид Пастърнак вкара за 3:3, но в края на периода и началото на следващия Ню Йорк стигна до три безответни попадения чрез Джими Весей, К'Андре Милър и Тайлър Питлик, за да поведе с 6:3.

Почти веднага след гола на Питлик Койл намали с втория си гол в срещата, но Артьоми Панарин с 11-ото си попадение през сезона сложи точка на спора.

Загуба претърпя и друг от водачите в дивизиите. Лидерът в Тихоокеанската Вегас Голдън Найтс отстъпи с 0:2 при домакинството си на Аризона Койотис.

Отличен мач за "койотите" направи вратарят Конър Инграм, който спаси всички 34 шайби към мрежата си и постигна втория в кариерата си "шътаут".

Головете за гостите пък бяха дело на Лоусън Краус, който записа десетото попадение този месец, както и на Клейтън Келър.

За домакините от Лас Вегас вратарят Логан Томас направи 16 спасявания, но проблемите на "рицарите" в атака в последните мачове стават все по-отчетливи, след като за трети път в последните шест мача те не успяха да вкарат гол.

Загубата на Вегас позволи на отбора на Лос Анджелис Кингс да стопи само до точка изоставането си от шампионите в НХЛ. "Кралете" надиграха с 4:0 гостуващия Монреал Канейдиънс.

Вратарят Финикс Копли постигна третата "суха мрежа" в кариерата си, след като отрази всички 18 удара на Канейдиънс.

Два гола за победата на Лос Анджелис записа Тревър Мур, а останалите две попадения бяха дело на Карл Грундстрьом и Тревър Люис. Пиер-Люк Дюбоа пък направи две асистенции за осмата победата на Кингс в десет мача през този месец.