Дерик Брасар се разписа при числено предимство след 1:50 минути игра в продължението, за да донесе победа на Ню Йорк Рейнджърс  с 4:3 срещу Детройт в мач от редовния сезон на Националната  хокейна лига на САЩ и Канада. Това беше и пети пореден успех за  Рейнджърс срещу "Червените криле".

Лий Стемпняк даде аванс на домакините само 7:50 минути преди  сирената в редовното време, но Детройт изравни за втори път в  мача. Автор на попадението беше Томаш Татар, който се възползва  от числено превъзходство на гостите и вкара шайбата в мрежата на Рейнджърс само 7.7 секунди преди края.

Това беше и последният  шанс за гостите, които бяха изкарали вратаря Йонас Густавсон от  игра за придобиването на допълнителен човек в атака. Павел Дацюк се оказа несъзнателно в основата на победата на  тима от Ню Йорк, след като спъна със стика си Мартен Сен Луи  след 46 секунди игра в продължението. Той седна на пейката, а  Брасар добави отбит удар на Дан Жирарди, оформяйки крайното 4:3  в полза на Рейнджърс.

Пиер-Алекзандер Паренто вкара гол в редовното време и добави  един при изпълнението на дузпи, а Монреал се наложи с 2:1 над  Бъфало в друг мач вечерната програма на НХЛ. Дъстин Токарски  спаси 31 шайби на вратата на "Канадците", които сложиха край на  серия от три поредни поражения.

Джон Таварес се разписа в продължението за победа на Ню Йорк  Айлъндърс с 3:2 над Анахайм в третата среща за деня. Гостите от  Юниъндейл също сложиха край на негативна серия от три поредни  загуби, като за това помогнаха още един гол на Таварес и 32  спасявания на Ярослав Халак./БТА