Ню Йорк Рейнджърс победи гостуващия Ню Джърси с 4:1 и записа пета поредна победа, за да изравни реокорда си за най-силен старт на сезон в НХЛ в историята на клуба от 1983 година.

Аарон Ворос се отличи с два гола и асистенция, а Брендън Дубински добави попадение и две асистенции за успеха.

Шампионът Детройт записа втори пореден успех след 3:1 в залата на Каролина. Шведите Томас Холмстрьом, Никлас Лидстрьом и Хенрик Зетеберг се разписаха за носителя на Купа Стенли.

Вратарят на домакините Кам Уорд отрази 33 удара, а Тай Конклин, който смени получилия почивка титуляр Крис Озгууд, спаси 27 удара за Детройт. Каролина пък допусна първа загуба за сезона след две поредни победи.

Анди МакДоналд и Брад Бойс вкараха при дузпите за успеха на Сейнт Луис над домакина Торонто с 5:4. Гостите наваксаха пасив от 0:3 в редовното време и в крайна сметка стигнаха до пълен обрат.

Томас Ванек вкара два гола, а Алеш Коталик и Джейсън Поминвил добавиха по едно попадение и по две асистенции за разгромното 7:1 за Бъфало като гост на Ню Йорк Айлендърс.

Александър Сьомин се разписа два пъти при успеха на Вашингтон над Ванкувър с 5:1. Столичаните играха отлично в защита и позволиха на съперника да отправи само десет удара към вратата им, което е рекорд в клубната история на Вашингтон.


Резултатите в Националната хокейна лига:

Торонто - Сейнт Луис 4:5 след дузпи
Ню Йорк Айлендърс - Бъфало 1:7
Вашингтон - Ванкувър 5:1
Филаделфия - Монреал 3:5
Ню Йорк Рейнджърс - Ню Джърси 4:1
Каролина - Детройт 1:3
Чикаго - Нешвил 2:3 след дузпи