Ню Йорк Рейнджърс няма да разчита повече на защитника Тони ДеАнджело, съобщи генералният мениджър на отбора от Националната хокейна лига Джеф Гортън.

Една от причините за това стана инцидента между ДеАнджело и вратаря с български корени Александър Георгиев в съблекалнята след съботната домакинска загуба с 4:5 след продължение от Питсбърг. Двамата се сбили след забележка от страна на защитника към Георгиев.

"На този етап не можем да кажем какво точно ще се случи с ДеАнджело. Той е изваден от състава и в момента търсим вариант да заиграе в друг отбор. Работим по въпроса. Смятаме, че това е най-правилното решение", коментира Гортън.

В Рейнджърс като цяло са недоволни от представянето на ДеАнджело през сезона, като на 14 януари той получи наказание за неспортсменско поведение при загубата с 0:4 от Ню Йорк Айлъндърс и трябваше да пропусне следващите два мача на тима.

Защитникът има само 1 асистенция в шест срещи през кампанията и е с коефициент на полезност "минус 6".

През миналия сезон ДеАнджело беше шести в лигата при бранителите с 53 точки (18 гола и 35 асистенции в 68 двубоя, а през октомври подписа нов договор 2-годишен с Ню Йорк Рейнджърс на стойност 9.6 милиона долара.

ДеАнджело беше заменен в състава от Антъни Битето, който дебютира с 14:51 игрови минути при успеха над Питсбърг с 3:1 тази нощ. Георгиев пък остана резерва на другия руски страж в отбора Игор Шестьоркин.