Ню Йорк Рейнджърс се класира за полуфиналите в Източната конференция на Националната хокейна лига, след като подкрепян от своите фенове в "Медисън Скуеър Гардън", се наложи с 2:1 над Отава в решителен седми мач от първия кръг.

В началото на мача вратарите бяха основни действащи лица и събраха доста спасявания в статистиката си, но събитията се измениха във втория период. По-активно започнаха гостите от канадската столица, но в 4:46 минута на частта Рейнджърс излезе напред в резултата. Райън Калахан след индивидуален пробив намери Марк Стаал, който откри резултата. Сенаторите още не бяха на себе си и пет минути след първия гол, падна и втори в тяхната мрежа. Дан Жирарди покачи на 2:0 след пас на Брендън Дубински и макар че шайбата беше трудна за него успя с плонж да я насочи към мрежата.

Гостите се върнаха в мача в 31:35 минута благодарение на попадението на Даниел Алфредсон, който просто подложи стика си на силния удар на Крис Филипс.

Дяволите от Ню Джърси се промъкнаха напред след второ продължение, като важния гол вкара Адам Хенрик, който заби и първото попадение в срещата. Той се разписа след добавка, като преди това вратарят на домакините Жозе Тиодор спаси далечен удар на руския защитник Антон Волченков. Във втория период гостите играха отлично в защита и едва два удара имаше по посока на вратаря Мартин Бродьор, а за сметка на това Стивън Джонта вкара за 2:0 след контраатака и пас на Пиер Харолд.

Макар и да изглеждаше трудна работа изравняването, домакините от Сънрайз стигнаха до 2:2 в рамките на 11 минути в третата част. И двете попадения дойдоха при числено превъзходство, като техни автори станаха Стив Уайс и германският защитник Марсел Гоц. Съдбата на мача беше решена при първата възможност във второто продължение, когато Адам Хенрик наказа грешка на защитата на домакините.

Всички резултати от НХЛ:

Отава Сенатърс - Ню Йорк Рейнджърс 2:1

Ню Джърси Девилс - Флорида Пантърс 3:2 (след 2 продължения)

 

Двойки за полуфиналните плейофи в конференциите:

Източна конференция:

Ню Йорк Рейнджърс - Вашингтон Кепитълс

Филаделфия Флайърс - Ню Джърси Девилс

Западна конференция:

Сейнт Луис Блус - Лос Анджелис Кингс

Финикс Койотс - Нешвил Предатърс