Матю Барзал отбеляза гол в 4:28 минута на продължението и донесе успеха на Ню Йорк Айлендърс срещу Вашингтон в третия мач от плейофната серия между двата тима от първия кръг в Източната конференция на НХЛ. Айлендърс водят в серията с 3:0 успехи, а Вашингтон може да бъде елиминиран в първия кръг за втора поредна година, след като спечели Купа "Стенли" през 2018 година. Ли откри резултата за Айлендърс през първата част, а Евгени Кузнецов изравни при числено превъзходство в началото на втората третина.

Вратарят Семьон Варламов спаси 22 удара за победителите, а стражът на столичани Брейдън Холтби се отличи с 32 спасявания. Далас спечели срещу Калгари с 5:4 след продължение, а победната шайба вкара Джон Клингберг в 77-ата минута. Той добави и три асистенции.

В редовното време за победителите три гола реализира Джо Павелски, а една - Денис Гурянов. За Калгари две попадения вкара Сам Бенет, а по едно - Джони Годро и Тобиас Ридер .

Калгари води с 3:1 в серията, а следващата среща е на 19 август. Джейк Ворачек отбеляза единственото попадение за победата на Филаделфия с 1:0 срещу Монреал в плейофите на Източната конференция. Филаделфия води с 2:1 успеха в серията, в която се играе до четири победи. Картър Харт спря 23 удара. Харт, който е на 22 години и 3 дни, се превърна в най-младият вратар на Флайърс, който не допуска гол в мач от плейофите на НХЛ.

Чикаго спечели с 3:1 срещу Лас Вегас, а вратарят Кори Крофорд спаси 48 удара. За Вегас това в първа загуба след подновяването на сезона в НХЛ. Тимът води в серията с 3:1 успехи. Дрейк Каджула, Матю Хаймор и Алекс ДеБринкат бяха точни за Блекхоукс, а за Вегас се разписа Шей Тиодор. Брейдън Шен вкара гол в 15:60 минута на продължението, с който донесе успеха на Сейнт Луис срещу Ванкувър с 3:2. За носителя на Купа "Стенли" Сейнт Луис това е първия успехв плейофите. Ванкувър води в серията с 2:1 победи.

Давид Перон и Джъстин Фолк също се разписаха, а вратарят Джейк Алън отрази 39 шайби. Елиас Петерсон и Джей Ти Милър бяха точни за Ванкувър.