Ню Джърси постигна девета поредна победа като гост от началото на сезона след успех с 4:1 над Питсбърг.

Джърси се нуждае само от още една победа, за да изравни рекорда в НХЛ за поредни победи при гостувания. Никлас Бергфорс записа гол и две асистенции, а вратарят Мартин Бродьор спаси 25 удара за успеха на Девилс.

Ню Джърси може да изравни рекорда в понеделник при гостуването на Филаделфия. Капитанът на Питсбърг Сидни Крозби прекъсна серията от пет мача без записана точка, като асистира на Руслан Федотенко за единствения гол за "пингвините", който обаче бе недостатъчен и шампионите загубиха четвърти мач поред.

Вратарят на Флорида Томас Вокун спаси 40 шайби и записа трети шутаут за сезона при победата над Бостън с 1:0 (след дузпи). Двата отбора не успяха да си отбележат в редовното време и продължението, а при дузпите Кори Стилман вкара единствения гол и донесе успеха за Флорида.

Иля Ковалчук вкара гол и направи две асистенции в първия си мач след контузия при победата на Атланта над Ню Йорк Рейджърс с 5:3. Ковалчук пропусна последните шест мача заради травма в крака, но се завърна успешно за четвъртата победа на Атланта в последните шест мача. Детройт се наложи над Ванкувър с 3:1 в друга среща от тази нощ. Хенрик Зетерберг, Томас Холмстрьом и Никлас Кронвал вкараха за "крилете", а вратарят Джими Хауърд се отличи с 31 спасявания.