Гол на Зак Парис 37 секунди след началото на продължението донесе победата на Ню Джърси с 4:3 над гостуващия Питсбърг, с което двата отбора се изравниха в челото на класирането в Атлантическата дивизия на НХЛ с Филаделфия.

В третата част на двубоя Дяволите губеха с 1:3 и по всичко изглеждаше, че ще запишат четвърта загуба за последните си пет домакинства. Патрик Елиас и Дейвид Кларксон обаче донесоха равенството в последните две минути на редовното време.

Вратарят на домакините Мартин Бродьор спечели 28-та си победа за сезона, а за Пингвините точни бяха Джордън Стаал, Петр Сикора и Райън Малоун. Питсбърг навлезе в черна серия след контузията на звездата си Сидни Кросби и има едва три победи и четири загуби в последните си седем срещи.

Така двата отбора направиха Атлантическата дивизия най-оспорвана в НХЛ, като само в рамките на три точки разлика на върха се намират четири отбора, всеки един с реални шансове за място в плейофите.

Финикс също попадна сред местата, отреждащи право за участие в мачовете за Стенли Къп, след гола на Шейн Доан 1:37 минути преди края на продължението на мача с Колорадо. Койотите стигнаха до продълженията 3 минути преди края на последната третина след неадекватна изява на вратаря на домакините Будай.

Той не видя разиграване на Финикс и все още пазейки дясната част на вратата си, бе изненадан от Радим Врбата от ляво. Така Финикс се доближи на една точка от седмия в Западната Конференция Калгари, който загуби катастрофално от последния в дивизията си Едмънтън с 0:5. Точни за Ойлърс бяха Фернандо Писани, Дъстин Пенер, Алес Хемски, Стив Стайос и Сам Гагнър, а вратарят Матю Гарон спаси 24 шайби.

Така Едмънтън спечели за втори път в последните си пет мача, с което се доближи на шест точки от последното осмо място, даващо право на участие в плейофите, на което се намира Финикс.

Всички резултати:

Ню Джърси - Питсбърг - 4:3 (след продължения)

Колорадо - Финикс - 3:4 (след продължения)

Едмънтън - Калгари - 5:0