Ню Джърси се класира на финал за купа "Стенли", след като победи с 3:2 в продължение Ню Йорк Рейнджърс в последен мач от Източната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Адам Енрике се превърна в герой за Дяволите с гол след минута игра в добавената част, с което неговият отбор се класира за финалната серия срещу Лос Анджелис.

Ню Джърси ще играе своя първи мач за купа "Стенли" от девет години насам в сряда. Попадението на Енрике, вкарано след два поредни отразени удара на Хенрик Лундквист срещу руснака Иля Ковалчук, довърши завръщането на голямата сцена на легендарния клуб от Ню Джърси, който има три купи в своята витрина, но миналия сезон пропусна плейофите за първи път от 1996 година насам. Точно този гол пък най-вероятно ще спечели за Енрике трофея "Калдън", който се връчва на най-добрия новобранец в НХЛ за сезона.

Райън Картър и Ковалчук вкараха другите два гола за Дяволите, които поведоха с 2:0 още в първата част. Руслан Федотенко и Райън Калахан отбелязаха шайбите за първото равенство в серията, но това не беше достатъчно за крайната победа и класиране на финал.