Алексей Поникаровски вкара в продължението за Ню Джърси при успеха с 4:3 срещу Филаделфия, с което Дяволите поведоха с една победа след третия мач на плейофната серия от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Патрик Елиаш, Иля Ковалчук и Зак Парисе вкараха другите три шайби за домакините, които успяха да опазят мрежата си при две ситуации на човек по-малко на леда по време на продължението. Поникаровски пък успя да вкара първия си гол в плейофите за сезона, след като добави собствен отбит удар от вратаря Иля Бризгалов. Ковалчук, който пропусна втория мач с контузия, записа две асистенции при завръщането си, като едната от тях беше за победния гол.

Мартин Бродюр спаси 25 шайби на вратата на Ню Джърси в мач номер три, но беше безпомощен при головите удари на Дани Бриер, Мат Карл и Брейдън Шейн. Неговият колега Бризгалов отрази 27 изстрела към вратата на "летящите".

Дрю Дъфти вкара гол и подаде за други два при победа на Лос Анджелис с 4:2 над Сейнт Луис. С това Кралете се доближиха на един успех от класиране на финалната серия от Западната конференция.

Резултати от плейофите в НХЛ:

Лос Анджелис Кингс - Сейнт Луис Блус 4:2 (3:0 победи в серията)

Ню Джърси Девилс - Филаделфия Флайърс 4:3 след продължение (2:1 в серията)