Отборите на Ню Джърси Девълс и Питсбърг Пингуинс постигнаха победи в срещите от поредния кръг в НХЛ и продължават да делят върха не само в Атлантическата дивизия, но и в лигата.

Дяволите надделяха над Атланта Трашърс с 5:4 като гости, а шампионите измъкнаха победата при визитата на Бъфало Сейбърс с 2:1 след дузпи.

Вратарят Марк-Андре Фльори бе героят за петата поредна победа на пингвините, след като отрази 31 удара и допълнително още три при изпълнение на дузпите.

Крис Летанг донесе победата на гостите с точно изпълнение на наказателен удар. Иначе Крис Куниц бе точен за Питсбърг в редовното време, а за домакините вкара Джейсън Поменвий.

Ню Джърси извади вратаря Мартин Бродьор, след като получи три шайби зад гърба си през първата част (1:3) на двубоя с Атланта. През втората третина дяволите се реваншираха с три гола и поведоха с 4:3. В реващата трета част двата отбора си размениха по един гол.

Дийн Маккамонд се отличи с две попадения за Ню Джърси, а освен него точни бяха още Брайън Ралстън, Род Пели и Роб Нидермайер. За Атланта се разписаха Слава Козлов, Рон Хейнси, Павел Кубина и Ник Антропов.

Резултатите от НХЛ:

Филаделфия - НЮ Рейнджърс - 1:2

Далас - Детройт - 4:3

Анахайм - Финикс - 4:2

Калгари - Нешвил - 3:5

Бъфало - Питсбърг - 1:2 след дузпи

Торонто - Бостън - 2:0

Отава - Минесота - 4:1

НЙ Айлендърс- Монреал - 0:3

Каролина - Флорида - 3:2

Атланта - Ню Джърси - 4:5

Колорадо - Кълъмбъс - 5:2

Едмънтън - Вашингтон - 2:4