Нападателят Никита Кучеров от Тампа Бей заяви, че индивидуалните постижения на хокеистите не са толкова важни, а преди всичко е "Купа Стенли". Руснакът спечели "Харт Трофи" за най-полезен играч в Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ).

Крилото заслужи приза за първи път в кариерата си, след като завърши редовния сезон със 128 точки и изпревари във вота Сидни Кросби от Питсбърг и Конър Макдейвид от Едмънтън.

Кучеров, който навърши 26 години в понеделник, спечели и наградата "Тед Линдзи" от неговите колеги в лигата.

Никита Кучеров

източник: Gulliver/GettyImages

"Наградата на "Тед Линдзи" има специално значение за мен. Индивидуалните награди, титлата за най-полезен играч - всичко това звучи страхотно, но "Купа Стенли" все още е основният трофей. В името на него ще трябва да работим още по-усилено, отколкото сме работили през цялото това време. Просто се опитвах да запазя спокойствие. Всичките ми мисли бяха за победа на отбора, за да помогна на тима да спечели повече точки. Не беше важно само моето лично постижение", заяви Никита Кучеров.

Руснакът изравни рекорда в НХЛ по голови подавания за крило, който се държи от Яромир Ягър.

Той изпревари Александър Могилни за най-много точки от руски хокеист, а като цяло 128-те през сезона са най-много от 1996 година насам.  /БТА

Кучеров спечели приза за най-полезен играч в НХЛ