Състезателката по биатлон Ния Димитрова ще продължи да се състезава за Левски, въпреки че преди време тя официално се оттегли от националния тим на България и декларира желанието си да се състезава за Словения.

Ния е сред избраните спортни таланти на Еврофутбол и от компанията обявиха за Гонг, че ще продължат да я подкрепят и ще спонсорират нейн лагер на Белмекен.

„Все пак тя обяви пред нас, че ще се състезава за Левски. Не сме загубили надежда, че тя ще продължи да ни радва и на национално ниво.“- казва ПР на компанията Петя Георгиева.

Поредни успехи за България от спортните таланти на Еврофутбол през уикенда.

Георги Гайдарджиев спечели седмата си европейска титла по канадска борба на първенството, което се проведе на 10-11.05.2013 г. в Литва. Той се състезава заедно с 15 участници в категория до 60 кг и извоюва златния медал на лява ръка през първия ден на надпреварата без нито едно поражение. През втория ден допусна една загуба в квалификациите на дясна ръка, но стигна до финал, на който победи два пъти и така спечели седмата си европейска титла.

Участието на Георги Гайдарджиев на Европейското първенство по канадска борба е финансирано по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“. Той е един от 24-та млади атлети, които българският букмейкър подкрепя с инициативата си през настоящата година за техни участия в състезания, тренировъчния процес, за осигуряване на екипировка и възстановяване.

Добро представяне на международната сцена през отминалите дни си осигури и друг Спортен талант - Калоян Николов взе сребърния медал на Международния турнир по акробатика Интернешънъл Акро Къп в София - 09-11.05.2013 г. Отличието той получи за участието си на баланс, темпо и многобой заедно със своя партньор Виктор Тодоров във възраст 11-16 г.

Младият акробат също се включи в надпреварата благодарение на финансирането по програма „Спортни таланти“ на „Еврофутбол“. С доброто си представяне той повиши многократно шансовете си за участие в Европейското първенство в Португалия през октомври.

Ния Димитрова остава в Левски