Мартин Бродьор - вратарят на Ню Джърси, подобри рекорда за брой на мачове на вратар в редовния сезон в НХЛ. При победата над Отава с 4:2 Мартин Бродьор изигра своя мач номер 1030 в НХЛ. Предишният рекорд от 1029 мача принадлежеше на Патрик Рой, играл 18 сезона в НХЛ в Монреал и Колорадо. Това е 16-тият сезон на Бродьор в НХЛ, който заедно с Тери Савчук държи друг рекорд - 103 мача без гол, информира БТА.

И срещу Отава вратарят Бродьор бе на висота и спаси 27 удара на гостите, а освен това направи и една асистенция. Джейми Лангенбрунер и Брайън Ролстън вкараха два гола за "дяволите" от Ню Джърси, които поведоха с 2:0, но "Сенаторите" от Отава изравниха с попадения на Александър Пикард и Ярко Рути. Последваха обаче нови голове на "Дяволите" - на Джей Рандолф в края на втората третина, а в средата на третата част защитникът Брайс Салвадор оформи крайния резултат - 4:2 за Ню Джърси.

Сенаторите записаха и един антирекорд - това е тяхната девета поредна загуба при гостуването на "Дяволите" в Ню Джърси.

С голове на Патрик Кейн и Джонатан Туъс при дузпите отборът на "Черните ястреби" от Чикаго победи гостите от Бостън. "Черните ястреби" направиха домакински рекорд в НХЛ с 15-3-1 и излязоха начело в Западната конференция с 47 точки.

Джонатан Туъс, Крис Верстег, Патрик Шарп и Ендрю Лад отбелязаха в редовното време головете за Чикаго, който побеждава Бостън за първи път през последните шест години.

Тим Томас - вратар на Бостън, направи 40 спасявания, някои направо с висша акробатика, но не можа да спаси Бостън от трета поредна загуба в първенството на НХЛ.