Ръководството на Националната хокейна лига планира да проведе сезон 2021/2022 в пълен формат, както беше преди пандемията от коронавирус, съобщава официалният сайт на НХЛ.

В понеделник ръководството на Лигата проведе среща с генералните мениджъри на отборите, за да ги запознае с правилата за предстоящия сезон. Редовният сезон ще започне през октомври 2021-а и ще завърши през април 2022 година, последван от плейофите за Купа "Стенли", чийто финал е насрочен за юни.

Сезон 2019/2020 беше прекъснат през март заради пандемията и беше подновен на 1 август с плейофи. Всички срещи се проведоха без зрители в два града - Торонто и Едмънтън. През миналия сезон редовният сезон включваше 56 мача и плейофите се играха в рамките на четири дивизии преди финалите на конференциите.

През следващия сезон се планира връщане към традиционния формат от 82 мача на редовен сезон, при който всички отбори играят помежду си поне два пъти. НХЛ също така планира да публикува календара за новия сезон преди Драфта на 23 и 24 юли. Лигата работи по два варианта на програма, в единия от които има пауза заради зимните олимпийски игри. В момента НХЛ, Асоциацията на играчите, Международният олимпийски комитет, Международната федерация по хокей на лед и организационният комитет на Игрите в Пекин 20222 обсъждат условията на споразумението, съгласно което хокеистите от Лигата ще могат да участват на олимпиадата в Пекин.

Играчите, които са ваксинирани срещу коронавирус, ще могат да пътуват без ограничения и няма да дават тестове. НХЛ и Асоциацията на играчите продължават да обсъждат процедурите за неваксинирани лица.

Последният сезон на НХЛ приключи на 8 юли. Тампа Баей спечели Купа "Стенли" за втори пореден път, побеждавайки Монреал с 4:1 във финалната серия.