НХЛ отложи следващите три мача на Калгари, след като шестима играчи и един служител влязоха в протокола за КОВИД-19 на лигата за 24 часа.

От клуба обявиха, че нападателите Елиас Линдхолм, Андрю Манджапане, Брад Ричардсън и Адам Ружика и защитниците Крис Танев и Никита Задоров са заразени.

Отложените мачове включват срещата в понеделник вечер с Чикаго, във вторник срещу Нешвил и домакинството в четвъртък срещу Торонто.

Късно снощи Каролина обяви, че Себастиан Ахо, Сет Джарвис и член на треньорския щаб са в протокола за КОВИД-19.

От тима казаха, че и тримата ще останат във Ванкувър. "Ураганите" загубиха там с 1:2 в неделя, като Ахо пропусна мача. Първоначално от отбора обяви, че той има вирусно заболяване. Каролина игра в Калгари в четвъртък, като спечели с 2:1 след продължение.

От Лигата заявиха, че мачовете на Калгари са отложени поради загриженост за продължаващото разпространение и вероятността от допълнителни положителни случаи. Затворени бяха и тренировъчните съоръжения на клуба.

Калгари е третият отбор от НХЛ този сезон, чиито мачове са отложени заради КОВИД-19. През ноември три срещи на Отава бяха отложени и две на Ню Йорк Айлъндърс.