Крис Мейсън спаси 28 шайби за шестия си мач без допуснат гол през сезон и изигра основна роля за победата на Сейнт Луис с 1:0 над Колорадо, с което Блус заеха шесто място в Западната конференция след изиграването на последните четири мача от редовния сезон в НХЛ.

В първия си плейоф от пет години насам отборът на Сейнт Луис, който има 9 победи в последните си 11 мача, ще срещне коравия тим на Ванкувър.

Шон Ейвъри и Блеър Бетс вкараха голове в последната третина за отбора на Ню Йорк Рейнджърс, който победи с 4:3 Филаделфия и отне домакинското предимство на Летящите срещу Питсбърг в първия кръг на плейофите.

Брендън Дубински наниза два гола за победителите, които ще играят срещу шампионите от Югоизточната дивизия Вашингтон. За Филаделфия точен бе Джеф Картър с 46-ия си гол, който го изкачи на второ място в класацията при голмайсторите след Александър Овечкин от Вашингтон с 56 попадения, информира БТА.

Николай Хабибулин спаси 37 шайби за 41-ия мач в кариерата си без допуснат гол и помогна на Чикаго за победата над Детройт с 3:0, с което един от оригиналните отбори в НХЛ записа чудесен край на редовния сезон. Чикаго се класира за плейофите за първи път от седем години насам.

Андрю Лад и Джонатан Тоус вкараха през първата част, а Дейв Боланд бе точен при човек повече на леда за третия гол на Чикаго в последната част на мача.

Чикаго, който победи с 4:2 Детройт в събота в "Джо Луис", влиза в плейофите със серия от 6 победи в последните си седем мача. В директните сблъсъци от 4/7 победи съперник на Чикаго ще бъде Калгъри. Защитаващият титлата си Детройт пък ще срещне Кълъмбъс.

Фил Кесел вкара три гола и подаде за четвърти, а Тим Томас спаси 32 шайби за 36-та си победа на вратата на шампиона в Източната конференция Бостън, който в последния си мач от редовния сезон срази НЙ Айлъндърс с 6:2.

Майкъл Райдър, Марк Савард и Чък Кобасьов също се разписаха за Мечоците, които ще играят с празнуващия 100-годишен юбилей тим на Монреал в първия кръг на плейофите. Радек Мартинек и Дъг Уейт вкараха за домакините, които завършиха последни в НХЛ с четири поредни загуби на финала на редовния сезон.

Резултати:

Чикаго - Детройт - 3:0

Колорадо - Сейнт Луис - 0:1

Филаделфия - НЙ Рейнджърс - 3:4

Айлъндърс - Бостън - 2:6

Плейофни двойки, първи кръг (4/7 победи):

Източна конференция:

1. Бостън - 8. Монреал

2. Вашингтон - 7. НЙ Рейнджърс

3. Ню Джърси - 6. Каролина

4. Питсбърг - 5. Филаделфия

Западна конференция:

1. Сан Хосе - 8. Анахайм

2. Детройт - 7. Кълъмбъс

3. Ванкувър - 6. Сейнт Луис

4. Чикаго - 5. Калгари