Блейк Уилър отбеляза 2 гола при успеха на Бостън с 4:2 като гост на Каролина в среща от Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Уилър се разписа на 2 пъти в разстояние на 4 минути във втория период за лидера в Източната конференция, който има 7 поредни победи и общо 12 успеха в последните си 13 мача. Останалите 2 гола за Бостън бяха дело на Майкъл Ридер и Чък Кобейсю.

Мат Кълън и Антон Бабчук се разписаха за Каролина съответно в първата и втората третини. Вратарят на Бостън - Тим Томас, направи 29 спасявания, информира БТА.

В Ню Йорк отборът на Рейнджърс отстъпи у дома на своя местен съперник Ню Джърси с 2:4. С гол и 2 асистенции за "дяволите" се отличи Травис Заяч. Останалите попадения за победителите бяха отбелязани от Браян Ролстън, Патрис Елиас и Зак Парис.

Преди дербито с "рейнджърите" Ню Джърси нямаше отбелязан гол в последните си 2 мача.

Найджъл Доус и защитникът Дмитрий Калинин се разписаха за Ню Йорк.

Монреал пък записа победа с 3:2 при гостуването си на Питсбърг с 3 гола на Андрей Костицюн и 32 спасявания на Кари Прайс.

След като пропусна 2 мача заради контузия Костицюн беше точен на 2 пъти в първата част и 1 път в третата, за да донесе победата на "канадците" срещу "пингвините". Томас Плеканец добави 2 асистнеции за Монреал.

Сидни Кросби и Паскал Дюпюи записаха по гол и асистенция за отбора на Питсбърг.

Резултати:

Бъфало - НЙ Айлъндърс - 4:3 след дузпи

Каролина - Бостън - 2:4

Питсбърг - Монреал - 2:3

Кълъмбъс - Филаделфия - 3:0

Тампа Бей - Флорида - 6:4

НЙ Рейнджърс - Ню Джърси - 2:4

Далас - Анахайм - 4:3 след продължение

Сейнт Луис - Сан Хосе - 3:2 след дузпи

Колорадо - Детройт - 4:3 след дузпи

Финикс - Лос Анжелис - 0:4

Калгари - Отава - 6:3