Хеттрик на Патрик Кейн сложи край на 92-минутната драма между Чикаго Блекхоукс и Лос Анджелис Кингс във финала на Западната конференция в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. След 3:3 в редовното време „внезапната смърт“ настъпи по средата на втория допълнителен 20-минутен период. Тогава капитанът Джонатан Тоус се измъкна сам по левия фланг и изчака точния момент, за да пусне успореден пас към Кейн, който с безкомпромисен удар в близкия ъгъл реализира първи хеттрик във финал на конференция от 20 години насам. За последно това се отдаде на великия Уейн Грецки.

Шампионите от Лос Анджелис направиха всичко по силите си да съхранят надеждите си за втора поредна титла. В серията срещу „ястребите“ обаче те бяха постигнали едва една победа преди снощния мач, който също не започна добре. Дънкан Кийт и Кейн дадоха ранен аванс на домакините, ала с голове на Дуайт Кинг през втората част и Анце Копитар в началото на третата „кралете“ изравниха.

Кейн направи 3:2 по-малко от четири минути преди края, но Майк Ричардс намери сили да добута нещата до продължения с попадение 10 секунди преди финалната сирена. Там обаче вратарят на Чикаго Кори Крофърд с няколко блестящи намеси остави своите в мача, преди Кейн да ги прати във финала, където ги чака Бостън.