Отборът на Нешвил Предатърс се класира за финала в Националната хокейна лига за пръв път в историята.

В мач номер 6 от финала в Западната конференция "хищниците" се наложиха с 6:3 над гостуващия Анахайм Дъкс и след 4:2 победи в серията за първи път в 19-годишното си съществуване ще спорят за купа "Стенли".

Колтън Сисънс вкара хеттрик за успеха на Нешвил, докато вратарят Пека Рине отрази цели 38 удара към вратата си. Успехът на Нешвил е забележителен, тъй като Анахайм имаше огромно предимство при броя удари към противниковата врата - 41 срещу едва 18. В "Бриджстоун Арина" в Нешвил домакините поведоха с 2:0 в първата третина с голове на Остин Уотсън и Сисънс.

Онжей Касе обаче върна едно попадение за "патоците" през втората част, но три минути след началото на третата Сисънс отново даде аванс от два гола на Предатърс с втория си гол в мача.

Отговорът на Анахайм обаче не закъсня и в рамките на следващите 6 минути гостите стигнаха до цели две попадения, с които изравниха резултата при 3:3. Техни автори станаха Крис Вагнер и Кам Фаулър.

Точно шест минути преди края на срещата обаче Сисънс оформи хеттрика, реализирайки най-ценния гол в историята на клуба до този момент.

В последните три минути на срещата Филип Форсберг и отново Остин Уотсън оформиха крайния резултат на 6:3 с голове на празна врата.

Във финала за купа "Стенли", който стартира на 29 май, Нешвил ще срещне победителя в Източната конференция. За момента Питсбърг води с 3:2 успеха на Отава преди шестия мач, който е тази нощ в канадския град.