Нешвил постигна втора победа във финалната серия за Купа Стенли, след като на своята пързалка разгроми Питсбърг с 4:1 и изравни общия резултат на 2:2 победи.

Кале Ярнкрок откри резултата за Нешвил в 15-ата, но Сидни Кросби изравни само след минута. Веднага след началото на втората третина Фредерик Годро покачи на 2:1 за домакините, а 6 минути преди края на частта се разписа и Виктор Арвидсон.

Джеймс Нийл подхвана атаката и комбинира с Фишер, който пък даде към Арвидсон. Шведът в първия момент не успя да нанесе удар, но при втория опит прокара шайбата под ръкавицата на вратаря. Крайното 4:1 беше дело на Филип Форсберг три минути преди сирената на празна врата.

Руската звезда на гостите Евгений Малкин беше пълно разочарование и не изкара повече от 17 минути на леда общо, в което време се отличи само с два неточни удара.

Кросби, който не можеше да се отличи с гол в 12 поредни финални мача за Купа Стенли, вкара за първи път в такъв етап след 4-и юни 2009-а година. Това стана в четвъртия мач в серията против Детройт за крайното 4:2. Освен това, канадецът събра 161-а точка (57 гола + 104 асистенции) в плейофите и се изкачи на 20-о място в листата на най-резултатните играчи в елиминациите.

25-годишният център Годро беше избран за играч на мача и вкара трети гол в този финален плейоф. Той е и вторият играч в историята на НХЛ, който вкарва три поредни гола в три поредни мача. Преди него подобно постижение има на името на Джон Хармс от Чикаго Блекхоукс през 1944-а година.

Тимът от щата Тенеси наистина показа най-доброто, на което е способен и атакуваща игра, непозната в редовния сезон, след като нанизаха 9 гола в два мача във вратата на Питсбърг./БТА