Седемкратката световна шампионка по биатлон Лаура Далмайер (Германия) ще пропусне първите състезания за сезона от Световната купа в Йостерсунд заради настинка.

"Миналата седмица се подготвях с голямо нетърпение за началото на сезона в Йостерсунд, но сега съм болна и първото състезание ще трябва да почака", написа 24-годишната германка в профила си във Фейсбук.

"Сега трябва да се излекувам и да възвърна силите си, за да може да съм отново във форма на пистата. Така че вместо оръжие и ски - чай от джинджифил и легло", добави Далмайер.

Новият сезон в Световната купа по биатлон се открива със смесената щафета в неделя в шведския зимен център Йостерсунд, а индивидуалните стартове са от сряда до неделя следващата седмица.

Германката вероятно ще пропусне тези състезания, както и следващите стартове от СК, които започват на 5 декември в Хохфилцен (Австрия).

Далмайер направи невероятен минал сезон, спечелвайки пет световни титли и Световната купа. Тя не иска да поема рискове преди зимната олимпиада в Пьончан 2018, където иска да завоюва поне един индивидуален златен медал. /БТА