Немската фирма „Цинер” ще облича делегациите ни за зимните форуми през следващите 3 години. Компанията ще осигури екипировката за олимпийския младежки фестивал в Полша през 2009 г., както и за зимните игри Ванкувър 2010.

С дрехите на “Цинер” българските спортисти бяха на европейския фест в Хака (Испания) през февруари, на който 17-годишният Радослав Янков спечели златото в сноуборда, информира официалният сайт на Българския футболен съюз.

Контрактът бе подписан от председателя на БОК Стефка Костадинова и изпълнителния директор на немската компания Франк Буриг. Договорът стана възможен благодарение на съдействието на MAXsport.

„Това е първи договор, който подписваме с олимпийски комитет и сме много горди. БОК и българските спортисти са правилният партньор за нас", заяви Буриг.

Гостът бе дарен от Костадинова с юбилейна сребърна монета, на която е запечатан скокът на височина на световната рекордьорка.

„Още тази година ще получим от „Цинер” 40 екипа с логото на БОК - заяви генералният секретар на олимпийската ни централа Белчо Горанов. - За първи път наша делегация бе снабдена с екипировка на такова високо ниво по време на зимния фест в Хака затова решихме да продължим сътрудничеството си.”

В момента “Цинер” осигурява екипировка и аксесоари за Австрийския ски съюз, Германския ски съюз, Съюза на ски учителите в Германия, Ски съюза на Бавария, за чешкия отбор по ски скок, Българската федерация по ски, както и на други национални отбори, а сега и на БОК.