С втория си гол в мача 44 секунди преди края на продължението Брок Нелсън донесе победата на Ню Йорк Айлендърс с 4:3 над гостуващия Питсбърг Пингуинс в мач от поредния кръг в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. По този начин "островитяните" записаха пета поредна победа и 16-и пореден мач с поне една спечелена точка, като така поставиха клубен рекорд.

Двата отбора изиграха много равностоен мач, като всяка една от редовните 20-минутни третини завършваше при резултат 1:1. Евгени Малкин и Брайън Ръст на два пъти извеждаха Питсбърг напред в резултата в първата и втората част, но Айлендърс изравняваха чрез Скот Мейфилд и Антони Бьовилие. 

В 16-ата минута на третия период домакините поведоха за първи път чрез Нелсън, но едва 30 секунди преди изтичането на редовното време Патрик Хорнквист изравни за 3:3 и прати мача в продължение. В него герой отново бе Нелсън, който вкара победен гол срещу "пингвините" и във вторник вечер.

Торонто Мейпъл Лийфс сложи край на серията си от шест поредни загуби след успех с 3:1 над Аризона Койотс като гост. С това "кленовите листа" постигнаха успешен старт при новия треньор Шелдън Кийф, който застана начело на тима след уволнението на Майк Бабкок в сряда.

Остън Матюс, Тайсън Бари и Пиер Енгвал вкараха за Торонто, а вратарят Фредерик Андерсен се отличи с 30 отразени шайби. Стражът бе на 17 секунди от "шътаут", но сухата му мрежа бе провалена от Вини Хиностроза, който вкара почетното попадение за "койотите".

Шампионът Сейнт Луис Блус постигна разгромен успех с 5:0 при домакинството си на Калгари Флеймс. Джордан Бинингтън спаси всички 40 удара към вратата си за шестия си кариерен "шътаут", а Оскар Сундквист се отличи с две попадения за "сините".

Зак Санфорд добави гол и асистенция в мача, с по веднъж точни бяха и Давид Перон и Винс Дън, за да донесат девета победа на тима си в последните 12 мача. За Калгари поражението е шесто поред, като в този период тимът допусна 23 гола и вкара само пет.

Намиращият се в дъното на Западната конференция отбор на Лос Анджелис Кингс записа убедителен успех с 5:1 при домакинството си на лидера в Тихоокеанската дивизия Едмънтън Ойлърс. Тайлър Тофоли реализира две попадения за успеха на "кралете", а Джеф Картър се отличи с гол и две асистенции.

Словенецът Анже Копитар и Майкъл Амадио също бяха точни за домакините, чиито вратар Джонатан Куик направи 25 спасявания. За гостите от Едмънтън единственото попадение в срещата реализира капитанът Конър МакДейвид. /БТА