Българската щафета в състав Валентина Димитрова, Стефани Йолова и Лора Христова финишира на седмо място в старта на 3х6 км от световното първенство за младежи в Обертилиах (Австрия). Девойките завършиха с общо 11 грешки и две наказателни обиколки на 2:39,2 мин. след шампионките от Франция, среброто бе за Словения, а бронзът за Италия при стартирали 22 отбора.

Три часа по-късно на същия световен шампионат юношеският ни състав Васил Зашев, Деян Разложки и Константин Василев се нареди 15-и в щафетата 4х7.5 км при 14 допълнителни патрона и 4 обиколки. Поляците се оказаха най-свежи на финала и грабнаха златото с финал 6:08 мин. преди българите, втори са французите, а трети италианците, загубили лидерството в самия край. Участваха 23 щафети. Младите български биатлонисти остават в Обертилиах за да участват в стартовете за европейската купа от вторник до неделя следващата седмица със спринтове, индивидуално и смесени щафети.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.