Петричанинът Георги Нушев завърши на престижното 15-о място на слалом на неофициалното световно първенство за деца “Трофео Тополино”, проведено в Италия. Осмокласникът, който е една от най-големите ни надежди в ските се състезава за “Юлен” /Банско/, като в същото време е частен ученик в Трето ОУ “Гоце Делчев” в Петрич.

Нушев оправда в пълна степен очакванията на родните специалисти, които преди състезанието заявиха, че класиране в челната 20-ца би било успех. Общото време от двата манша на Нушев е 1.48.54 мин.

С резултатите си в Словения Жоро защити мястото си в националния отбор за поредното издание на “Трофео Тополино”, завършило в края на миналата седмица.

Припомняме, че преди два сезона той спечели слалом за купа “Ла Скара” във френският ски-курорт Вал Д’Изер, с което стана едва вторият българин след легендарния Петър Попангелов-младши, печелил състезание от календара на световната федерация по ски. Любопитно е, че освен ски през зимата Нушев тренира още няколко спорта през лятото в родния Петрич, сред които колоездене, плуване, футбол и тенис на семейния корт “Нушеви”.