Скиори от 5 до над 65-годишна възраст ще се включат в състезанието за купата на столичния район “Витоша”. Над 200 мераклии са се записали за участие в надпреварата, която ще се проведе тази неделя, 19 февруари, от 10 ч. на пистата “Ветровала”. 

Спортният празник се провежда с подкрепата на Столичната община и спонсори от района, издават организаторите. По традиция в районната надпревара се включват победителите в местните състезания по ски в „Симеоново“, „Драгалевци“, „Бояна“, „Павлово“ и с.Владая, които се стремят да поддържат традицията на този спорт в региона.

Състезателите ще бъдат разпределени в 9 възрастови групи – от 5 до над 65-годишна възраст. Купата на победителя ще бъде връчена от кмета на община “Витоша” – инж. Теодор Петков. В състезанието за купата на района традиционно участват популярни скиорски фамилии като Шаламанови, Златареви, Каранови, Панкови, Врингови, Петрови, Киркови, Тепавичарови и др., които предават своя опит, знания и всеотдайност към този спорт на младото поколение. 

За всички, желаещи да присъстват, е организиран специален превоз от „Владая“, „Павлово“, „Княжево“, „Бояна“, „Симеоново“ и „Драгалевци".