Националите ни по шорттрек ще пътуват без масажист, само с физиотерапевт на Световното първенство във Великобритания. Федерацията отново е поставила условие, че ръководството на тима трябва да избира между двамата за състезанието и след като на Европейското отборът бе само с масажист, без физиотерапевт, а сега ще е обратното.

„Промяна във федерацията не сме усетили нито аз, нито състезателите. Ситуацията е същата. За Европейското имахме само масажист, а за това състезание ни бе казано да изберем, защото само единият ще пътува. Избрахме физиотерапевт, защото Марина има стара травма”, сподели националният треньор на дамския ни състав в шорттрека Юлиян Ангелов.

Освен Марина Георгиева - Николова на Световното ще участват още Рая Захариева, както и Асен Пандов, и Кирил Пандов.

„Резултатите като цяло от контролните и тестовете не са много показателни, защото качеството на леда тук е далеч от това на големите състезания. Надявам се на добро представяне на Световното първенство. Марина е в добра форма, травмата й почти е отшумяла и мисля, че няма да й попречи. Целта при нея е достигане до полуфинал, влизане в осмицата на 500 и 1000 метра”, заяви още Ангелов.

„С мъжете тренираме отделно и не мога да ги коментирам”, добави Юлиян Ангелов, тъй като двата ни състезатели Асен и Кирил Пандови, и треньорът Иван Пандов не се появиха на насрочената среща с медиите преди шампионата на планетата.

Младата Рая Захариева пък ще направи дебют на Световно първенство като самостоятелен състезател, защото досега има участие само в щафетата.

„Искам да подобря личните си резултати. Нямам конкретни очаквания за класиране. От 2 месеца съм на лед, след като бях със счупен крак”, коментира Захариева, която счупи глезена си през ноември миналата година.