Един от най-бележитите играчи в историята на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ) – Сергей Фьодоров може да се завърне към активна състезателна кариера. За решението на 43-годишният бивш руски национал загатна временният треньор на ЦСКА Москва Вячеслав Буцаев.

В момента Фьодоров е генерален мениджър на „армейците“ и не е участвал в официален мач от края на миналия сезон, когато играеше за Металург Магнитогорск, макар че никога не е обявявал официално своето отказване.

„Двамата разговаряхме по този въпрос“, сподели Буцаев, който добави, че центърът тренира с останалите играчи и е в отлична кондиция.

Фьодоров е първият европейски играч, който печели наградата за най-полезен хокеист в НХЛ, като все още е най-резултатния руснак в историята на шампионата. Той е печелил Купа „Стенли“ три пъти (все с отбора на Детройт Ред Уингс) за 18-те години, които изкара там. Фьодоров е изиграл 1248 мача в НХЛ, в които е отбелязал 483 попадения и е дал 696 асистенции.

ЦСКА се сдоби с трима играчи от НХЛ, докато локаутът все още бе в сила – нападателите Павел Дацюк и Михаил Грабовски, както и вратарят Иля Бризгалов. Те обаче ще се завърнат в Северна Америка, където предстои подновяването на сезона.