Най-добрите ни биатлонисти Димитър Герджиков, Владимир Илиев, Антон Синапов и Владимир Оряшков се класираха на 17-о място в мъжката щафета на 4х7.5 км от кръга за Световната купа в Нове место (Чехия). В надпреварата участваха 23 отбора.

Герджиков предаде 21-ви, след което Илиев изведе тима до 13-о място, което бе запазено от Синапов (макар и с една наказателна обиколка), преди Оряшков да финишира 17-и след три наказателни рунда на последна стрелба.

Първа победа в щафетите за зимата с огромна преднина от минута и 21 секунди записаха германците, втори е руският квартет, а третото място – за Норвегия. Скандинавците грабнаха малкия кристален глобус в крайното класиране на дисциплината.

Утре в програмата за Световната купа в Чехия са спринтовете за мъже и жени, а в неделя преследванията. Следващата седмица предстои нов етап за ценния трофей на същото място, а сезонът ще завърши с финал в шведския зимен център Йостерзунд от 16 до 21 март.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.