Едва 7 седмици минаха от най-ужасния момент в живота на ски величието Боде Милър и неговата съпруга Морган. На 9 юни тяхната дъщеричка Еми напусна този свят, след като се удави в басейна на съседи.

В американското предаване "Today" двамата говориха за първи път за ужаса от случилото се. В емоционалното интервю Боде и Морган за първи път описват това, което никой родител не иска да изпита и как един кратък момент на невнимание може да отнеме най-скъпото ти.

През сълзи Морган разказва трагичната случка. "Вратата към двора, която иначе е затворена, беше открехната. Сърцето ми изскочи. Отворих вратата и тя влезе в басейна. Веднага скочих във водата."

Докато Морган оказва първа помощ, съседът на семейство Милър се обажда на Бърза помощ. Малко след това Боде Милър научава най-ужасната новина. По това време той води сина си на софтбол.

"Бях на мача по софтбол и чух всичко по телефона, първата помощ. Беше шок", споделя скиорът.

Ден по-късно лекарите губят борбата за живота на Еми, която е само на 19 месеца по това време.

Ужасните спомени, самообвиненията, липсата на надежда - всичко това е всекидневие в дома на семейство Милър оттогава досега.

"Не минава ден, в който да не се моля да върна времето назад и да го предотвратя", споделя през сълзи Морган.

Все пак сред ужасната трагедия семейство Милър намери сили да излезе пред екрана и да обърне внимание на родителите за опасностите в собствените им дворове.

В семейство Милър все пак има и хубава новина, тъй като през октомври на бял свят трябва да се появи третото дете на двойката. Освен починалата Еми те имат и син Самуел на 5 години.