Българският ски-скачач Владимир Зографски говори специално за NOVA преди сериите „Четири шанци”. Родният ни състезател се наслаждава на невероятен сезон досега, като има в актива си 89 точки за ранглистата. Той си пожела добро представяне на предстоящите стартове, а също така и солидни скокове до края на сезона.

„Сезонът е доста успешен засега. В началото стартирах доста силно, но за съжаление имах известни проблеми последните два старта”, бяха първите думи на Зографски пред Емил Здравков.

„Тази година съм по-уверен и вярвам в моите възможности. Това ми помага за добрите резултати. По-рано не бях достатъчно уверен в себе си и да покажа какво мога. Започнах да мисля по различен начин, по-смел съм. Страхувах се до миналата година от контузии, но това вече го няма. Това промених и сега гледам напред”, добави той.

„Трябва да кажа, че много се промених. Подготовката ми също. Израснах доста и това оказва влияние на резултатите. Целта ми е да направя добри стартове на предстоящия турнир „Четирите шанци”. Нямам цел за резултати, но искам скоците ми да са добри. Нямам любима шанца. Когато скачаш добре, всяка шанца е хубава. Когато не скачаш добре, няма хубава. Ако успея да направя два добри скока, мога да се боря за Топ 10. Липсва ми постоянството, тъй като правя силен първи и по-слаб втори скок, но се надявам това да се промени”, допълни Зографски.

В началото на сезона целта ми беше сезонът да е по-добър от миналия, но сега искам да премина котата „200” в ранглистата. Работим усилено за Световното първенство в Зеефелд. Трябва да съм в сериозна форма, но има доста време дотогава”.

„БФСки работи усилено и се виждат невероятни резултати в последните четири сезона. Искам това да продължи и смятам, че това е началото”, завърши Владимир Зографски пред зрителите на NOVA.