Владимир Зографски завърши на 43-то място в квалификацията на състезанието по ски полети в Планица, Словения и не успя да се класира за утрешния старт.

Българският скискачач постигна 207 метра при единствения си опит, като това му донесе 177,5 точки. Този резултат го остави само на шест точки зад словенеца Анже Семенич, който затвори първите 40, които се класират за надпреварата в петък. 

Победител в квалификацията стана представителят на домакините Анже Ланишек. Той направи скок от 233 метра, които му донесоха 227,1 точки. Втори остана друг словенец - Тими Зайц - с 226,5 точки, а трети се нареди Йохан Андре Форфанг от Норвегия с 224,3 точки.

Най-дългият скок в квалификацията пък направи друг норвежец - Халвор Егнер Гранеруд, който единствен премина размера на шанцата с опита си от 240,5 метра. Това му донесе 211,4 точки и 14-о място.

В събота в Планица предстои последното отборно състезание за сезон 2021/22, а кампанията в Световната купа се закрива в неделя с второто индивидуално състезание в словенския курорт. В генералното класира за Световната купа води японецът Рьою Кобаяши, който има аванс от само 66 точки пред втория Карл Гайгер от Германия.