Жекова: Малко съм болна, но за Олимпиадата ще съм "пушка"

Най-добрата ни състезателка по сноуборд Александра Жекова разкри за лек здравословен проблем преди да се отправи към Пьончанг, където ще се проведат Зимните олимпийски игри. Жекова ще участва на четвъртата си Олимпиада, като ще се състезава в бордъркроса.

„Спокойна съм и малко болна, за съжаление. Вълнувам се, разбира се, защото това е завършекът на един много дълъг цикъл, в който положихме много усилия. Чаках този момент много в последните четири години. Вече съм доста по-опитна, по-мъдра и гледам на тези игри под различен ъгъл. За мен те ще бъдат едно предизвикателство и вярвам, че най-добрият и най-подготвеният ще спечели. Надявам се да направим едно красиво шоу за света“, коментира Жекова на Летище София.

"Мисля, че съм добре подготвена. Това ще е тест за мен самата. Мога и да спечеля, защото съм подготвена за това. Проблемът е, че останалите ми опонентки съща са добре подготвени. Вярвам, че всеки ще кара на границата на възможностите си. Просто този, който сгреши най-малко ще спечели", допълни тя.

"Вече се чувствам добре. Боледувах в последните 10 дни след Банско. Понякога има сривове в имунната система, когато организма се претоварва, но мисля, че след 5 дни ще съм "пушка", заяви още Жекова.

Свързани материали

  • Александра Жекова спечели малкия финал във втория старт във Фелдберг Александра Жекова спечели малкия финал във втория старт във Фелдберг
  • Жекова се класира седма в дисциплината сноубордкрос Жекова се класира седма в дисциплината сноубордкрос
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Пьонгчанг Пьонгчанг 2018 Александра Жекова

Зимни спортове