Бащата на Александра Жекова - Виктор Жеков, който е и неин треньор заяви, че държавата трябва да обърне повече внимание на зимните спортове и специално сноуборда, за да могат най-добрите ни състезатели да продължат да се представят на ниво, а подрастващите да имат условия за развитие.

Сани Жекова и Радо Янков записаха страхотни постижения в последните дни, но според Виктор Жеков, държавата не трябва да остава безразлична.

''Вече е крайно време, крайно време е, защото се вижда. Ние вадим, това са невероятни постижения, сноубординга де факто, в последните вече много години - 10, е един от най-успешните зимни спортове и това не може да се отрече, дори от най-големите дилетанти, дори от хората, които въобще не са запознати“, коментира той летище София.

„Ако ние бяхме някаква по-нормална страна, на всичко това щеше да се обърне внимание, защото това е даденост, то го имаш. Това е все едно да имаш един избор със сладка вода и да ходиш да и да си купуваш вода от Сахара. Нека тези, които наистина имат властта и които в крайна сметка се смятат отговорни за всичко това, нека да направят нещо, защото всичко това ще си пропадне както е пропадало и преди“, допълни Жеков.

Днес Александра Жекова се завърна от последното си участие на Световната купа във Швейцария, където тя записа победа и 5-то място в двете състезания. Тя поздрави своя колега Радослав Янков за спечелената Световна купа:

„Изключителен успех наистина, поздравявам го затова, че той толкова бързо стигна до него. Това е невероятно, много се радвам и се надявам този пореден успех да популяризира спорта за нашето бъдещо поколение и се надявам да има позитивни промени в тази посока“, коментира от своя страна Сани Жекова.