Преди точно една година „Събуди се” разказа за Владимир Гюров, който изкачи връх Мусала, въпреки че не може да ходи. Тази седмица той изпълни още една своя мечта – да кара ски. Благодарение на ски училището в Пампорово и инструктори от Уелс Влади стана първият българин в инвалидна количка, който се спусна по снежните писти. 

Влади – момчето, което показа на всички, че няма невъзможни неща. Остава парализиран от кръста надолу след инцидент, когато е само на 18 години. Никога обаче не се отказва да тества границите на човешките възможности. Той беше първият българин, който участва в европейско първенство по парашутизъм за хора с увреждания.

Година след приключението на Мусала Влади е готов да сбъдне друга своя мечта - да кара ски. За да направят усмивката му още по широка, му помагат Планинската спасителна служба, ски училището на Стефан Масурски и неговите гости от Уелс.

Родни Джоунс и Крис Дей са част от благотворителна организация, която дава шанс на хората в неравностойно положение да усетят отново адрелина на зимните спортове. В Пампорово са за шеста поредна година заедно с група от 70 човека – хора с увреждания и техните семейства.

Крис е инструктор от 30 години, а в момента е треньор на националния отбор по ски на хора с увреждания на Англия. Казват, че могат да обучат всеки – няма невъзможни неща за тях.

Какви емоции изпита Влади, когато успя да сбъдне тази своя мечта – гледайте във видеото.