Звездите на българския биатлон Владимир Илиев и Милена Тодорова продължават със своята подготовка за старта на сезона в Световната купа в края на месеца. За втора поредна година националният ни отбор ще бъде воден от руския тандем Александър Касперович и Виталий Норицин. Според Илиев това дава шанс на състезателите да израснат, тъй като в България няма треньори на подобно ниво.

„С риск да ми се обидят много хора в България, но треньори на толкова високо ниво нямаме в България в момента. Доволен съм, че макар и в късен етап от моята кариера, съм имал възможността и щастието да работя с такива хора“, каза Илиев пред NOVA.

„Ще се постарая от първата Световна купа да атакувам, както аз искам и както мога, за да добия още по-бързо увереност. Първите две олимпиади бяха доста разочароващи за мен. На последната имах шанс, който естествено изпуснах. Бях на много малко от медал. Олимпиадата в Пекин ще е върхът на моята кариера“, заяви сребърният медалист в индивидуалната дисциплина от световното първенство в Йостерсунд през 2019 г.

„Бих искала да си подобря класирането до момента в Световната купа. Ще се радвам много, ако в Пекин успея да покажа най-добрия си резултат“, допълни половинката на Илиев и звезда в женското ни направление – Милена Тодорова.

Сезон 2021/22 започва в уикенда на 27 и 28 ноември със стартове в шведския зимен център Йостерсунд. Именно там в края на миналата кампания и Илиев, и Тодорова записаха престижни класирания и влизания в топ 10 в спринтовите надпревари.