Владимир Илиев от Аякс и Даниела Кадева от Банско спечелиха титлите в индивидуалните дисциплини при мъжете и при жените на държавното първенство по биатлон на Белмекен.

Илиев измина трасето от 15 км за 31:30.6 минути и допусна пет грешки в четирите стрелби. Втори и трети са съответно Антон Синапов от Рожен с четири пропуснати мишени и Михаил Клечеров от НСА с две грешки.

При младежите в тази дисциплина титлата спечели Благой Тодев от Банско с 33:23.6 минути и четири пропуснати мишени, а при юношите старша възраст първи е Красимир Атанасов от Сапарева баня с 29:01.1 минути и шест грешки в стрелбата.

При жените на 12.5 км шампионка стана Даниела Кадева с 32:56.2 минути с четири пропуснати мишени. Милена Тодорова от НСА остана втора, а трета е Мария Здравкова от Амбарица. Двете допуснаха по седем грешки в стрелбата.

При девойките първа е Десислава Джаджарова от Сапарева баня с три пропуснати мишени, а при девойките старша възраст - Валентина Димитрова също от Сапарева баня с две грешки.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.